En kort beskrivelse af personerne bag Kennel Mongrif og hvordan, vi er endt op med de dejlige hunde, der i dag er en del af vores hverdag.

Jeg hedder Susanne og er født i 1965 :), jeg er gift med Torben og vi bor alene med vores hunde, da vores børn for længst er flyttet hjemmefra.

Hele livet har dyr været en stor del af mit liv, som barn var jeg begunstiget med både hund, kat og hest, hvilke jeg brugte hele min fritid på.

Schæferhunden var en race, jeg var meget betaget af, og jeg havde specielt en stor forkærlighed til naboens hanhund, Prins, som jeg havde med på daglige luftture.

Jeg havde altid ønsket mig en Schæfer, men mine forældre synes dengang ikke så godt om racen, så da jeg, som 20-årig, fik min første egen bolig, købte jeg næsten øjeblikkelig min egen hund, og jeg har haft Schæfer lige siden. Torben startede med sin første Schæferhund i 1979, og har igennem sit arbejde ved politiet haft, trænet og solgt hunde videre til tjenestebrug.

Jeg er nok en af de få, der har prøvet alle farve variationer, fra grå sportshund til sort/gul højavl (udstillingslinien), og i dag præger vores opdræt af grå højlavlshunde, vores kennel. Jeg har trænet alle mine hunde, og har både været medlem af PH, DCH og sidst, men ikke mindst Schæferhundeklubben.

  Vi har næsten altid haft flere hunde sammen. Tidligere var der 2 Schæfere i hjemmet, Zita og Scully, men da Zita døde, var der en periode i vores liv, hvor vi ikke syntes, vi havde tiden til hund nr. 2. I nogle få år var Scully enebarn, men siden kom Kiki til. Hvorfor valget denne gang faldt på en Dværgschnauzer var, at vi havde lyst til at prøve en mindre race. Kiki blev efterfølgende grundstammen for vores kennelnavn og hun blev senere moder til 6 herlige hvalpe.

Kiki har vundet mange flotte placeringer i ind og udland, og er endvidere Dansk Champion i DKK.  I 2005 søgte jeg kennelnavn til mit første kuld Dværgschnauzere, navnet er herefter gået i arv til vores opdræt af Schæferhunde. Opdrættet tager vi meget seriøst, vi opdrætter kun på racetypiske, mentalt- og fysisk sunde hunde, der enten er avlsmønstret eller kåret i Schæferhundeklubben for Danmark eller SV (Verein für Deutsche Schaeferhunde).

Vi avler i farverne sort/brune samt grå højavl (udstillingslinien), og det ligger os meget på sinde, at vores opdræt også præges af hunde/hvalpe med et godt sind, mod og arbejdsglæde, da schæferhunden for os er en brugshund, uanset blodlinier, farve- eller pelsvariation.

Vi har haft enkelte langshårs varianter, og har for nuværende en langhåret, grå hanhund på 2½ år og har netop beholdt en langhåret sort/brun tæve fra vort sidste kuld.

Vi er bosat i det midtjyske nær Silkeborg (Sminge). Her er fred og idyl og ikke mindst plads (20 ha) til at vores hunde kan boltre sig, og få de mange gode oplevelser og plads, en brugshund bør have, med egen træningsplads, skov og Gudenåen i baghaven.

Vi træner i Schæferhundeklubben kreds 11, Randers, ringtræner med vores hvalpekøbere, som vi har et godt fællesskab med, samt deltager i seminarer og udstillinger i ind- og udland. Vi er medlem af Schæferhundeklubben og Dansk Kennel Klub DKK. Og har taget Opdrætter uddannelse i DKK.

Med venlig hilsen
Susanne Jepsen

www.mongrif.dk

Foto: Susanne Jepsen