korrekt ernæring til killinger

Som med ethvert levende væsen, gælder det samme for killinger: Optimal ernæring lige fra starten er det bedste grundlag for et langt og sundt liv.

Disse bittesmå, stadig blinde og døve væsener, som vil have mors mælk, bliver til perfekt små kopier af deres forældre om et par uger. Denne lille krop skal vokse massivt på kort tid. For eksempel vil en sund killing, som modtager optimal ernæring fordoble sin fødselsvægt på mindre end en uge. Op til omkring 5-6 måneders alderen, tager den unge kat på 50-100 g i gennemsnit hver uge.

Denne imponerende vækstrate er kun mulig, hvis den lille skabning tilbydes en usædvanlig høj kvalitet og meget nærende foder, og modtager det i store mængder. Sammenligning: En voksen kat vejer 3,5 kg. med en daglig ration på ca. 50 g., kræver nøjagtig den samme ration som en 3-4 måneder gammel killing med kun den halve kropsvægt. For at undgå overbelastning af det stadig ikke udviklede fordøjelsessystem, er de næringsstoffer, der tilføres naturligt skal derfor have rigt indhold og tilbydes i en særlig let optagelig form.

Til at begynde med, er dette sikret ved modermælken, da fordøjelsessystemet stadig ikke kan udnytte fast føde i de første par uger. Killingens behov øges med hver uge der går. Ved omkring 4-5 uger, er modermælk alene ikke længere nok til at opfylde den stadigt stigende behov. Heldigvis vil fordøjelsesorganerne være modnet i mellemtiden i en sådan grad, at de langsomt kan begynde at nedbryde og således anvende mere omfattende foder, i en mere koncentreret form (tørfoder). Dette passer killingen meget godt, som i de kommende uger og måneder, vil den ikke kun blive større, men vil også blive mere og mere aktiv. Immunsystemet modnes, sanserne bliver skarpere og skarpere, leg og indlæring vil bruge energi, som kroppen skal optage fra foderet. Da foderet, som er til rådighed i naturen, er fuld af variationer, er det vigtigt at sikre, at killingefoderet giver det størst mulige udvalg af værdifulde variationer. Dette vil sikre en afbalanceret forsyning af næringsstoffer og forhindrer at killingen bliver tilvænnet til en bestemt smag. Vi ved alle, at katte nemt kan blive kræsne!

Happy Cat Junior er fremstillet med en sådan varieret opskrift, baseret på naturen med den unikke Happy Cat Natural Life Concept®. Det indeholder mange vigtige stoffer såsom urter og vitale sporstoffer, foruden velsmagende fjerkræ og værdifulde fisk. Selvfølgelig smager det ikke kun lækkert, men er perfekt sammensat for langhårede og korthårede killinger. Det er godt for tænderne og hjælper med til at forebygge hårboller og urinvejssten.
Det er det ideelle udgangspunkt for et langt og sundt liv.

Vores Happy Cat Junior sortiment er også fantastisk til ernæring af gravide og digegivende hunkatte!